21 Haziran 2022 Salı

İnternet Kullanım Şekliniz Davranışlarınızı Ele Veriyor

Her konuda Google amcayı suçlamamız azımsanmayacak boyutta arada kendimizi de suçlasak kendimizi bazı konularda terbiye edebiliriz.

       İnternet sosyal medya kullanımı , Hat Safa’da ama bilinçli kullanıyormuyuz ? Bir cihaz aldığımızda  kullanma kılavuzu olur onu okuyup nasıl kullanıldığını öğreniriz . Bu olumlu olan tavırdır kılavuz olmadan kullanmak ise deneyerek zorlayarak belki kırarak öğrenmek zorunda oluruz . (Ne gerek var bilmiyorsan bir bilene danış illa yanlış yolda yürümek zorunda değilsin ) Parentezi içinde söylenen bu sözün bir gerçekçiliği var ama  internet kullanımının da bir kılavuzu var .

        İnterneti iyi bir şekilde kullanılırsa iyi olur kötü amaçlar için kullanılırsa kötü olur kılasik söyleminin ne kadar doğru olduğunu söylememe gerek yok . İnternetin her alanında geçerli bir durum . Siz siz olun araştırın karlı çıkın her anlamda . En saçma şey kendi kendine zarar vermektir . Hani derler ya bir Adem ne ederse kendi kendine eder . Tamam Google amca sizin kullanımınıza göre veri topluyor ve sizi yönlendiriyor bunu bilmeyen yok . Sosyal medeyada direkt olarak görülmeyenin ben seninle görüşmüyorum öyle ortaya söylüyorum taktiklerini görürsünüz işte bu samimiyet dışı davranışı fark edebilirsiniz  . Oh sefam olsun paylaşımı yok sana laf soktum mesajları oho say sayabildiğini işte sosyal medyada böyle kaybolup gitmek de olası .  İnternet aramasında tam bir arama oluşturup aradığınızı doğru kelimelerse yazıp zaman kazanabilirsiniz . Yoksa bir deli bir kuyuya taş attı dokuz deli çıkaramadı durumu da yaşamak olası . Velhasılı kelam dikkatli olun yönetilmeyin yönetin internet sosyal medya size hizmet etsin siz ona değil.

Kaynak: Şemsi Sarp

Hiç yorum yok:

Lezzetli Kaşarlı Mantarlı Tavuk Budu

Hanımlar Beyleri için evlilik yıl dönümlerinde bu yemeği yapabilir.Tarifi sonunda ekledim hoş bir süpriz yapmak için güzel bir tarif. Hanıml...