22 Haziran 2022 Çarşamba

Çocuklarının Geleceğini Düşünmeyen Anneler Çevreyi Daha Çok Kirletiyor


       Aşırı titiz annelerimiz aslında çocuklarını çok düşündükleri için çok fazla deterjan kullanarak aşırı derecede temizlik yapıyorlar . Doğru mu yapıyorlar hayır .

         Tabi ilmine göre yapıyorlarsa sorun yok  çünkü  her deterjanın bir görevi var yerinde kullanıldıktan sonra faydası bile var ama rast gele deterjan dökerek temizlik yapan genç anneler yada düşüncesiz hanımlarımız aşırı deterjan kullanımından dolayı çevreyi ne kadar kirlettiklerinin farkında değil sanırım .

       Deterjanın temizlemeye yönelik yapıldığını düşünürsek bir yeri temizlemek için az veya çok dökerek değil yeteri kadar dökerek temizliği yapmak önemli . Bu duruma bu kadar değinmemin sebebi doğruyu söylemek gerekirse bu deterjanların nehirlerimize denizlerimize aktığı gerçeğidir .

       İnsanlar bu temizleyicileri  aşırı kullandığı zaman bilmiyorlar ki bu kimyasalların arıtılması mümkün değil . Atık suların nehirlerimize indiğini düşününce aldığımız sebze meyvelerin bu suyla sulandığını elimizle kendimizi zehirlendiğimiz ortada . 

       Lütfen yavrularınızı düşünüyorsanız su döker gibi temizlik maddelerini kullanmayın . Mümkün olabilğince az kullanmaya riayet adin . Bu kimyasallar deriden içeri geçiyor uzmanlar uyarıyor eldivensiz kullanmayın .

      Bu dünya hepimizin onun İçin ki hepimiz dünyamızı korumak zorundayız .Ayrıca bu dünyada yalnız değiliz her türlü hayvan böcek bitkinin zarar görmesinden de sorumluyuz . Bu mahlukatlar gibi yavrularımız da savunmasız .

       Eğer kendiniz ve dünyamız için bir şey yapmak istiyorsanız bu günden itibaren başlayın elinizden geleni yapın . Gelecek nesilleri düşünün her şey bu andan ibaret değil . Hemen ölecekmiş gibi ahiret için çalışacağız hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için çalışacaz .

Kaynak :Şemsi Sarp

Hiç yorum yok:

Lezzetli Kaşarlı Mantarlı Tavuk Budu

Hanımlar Beyleri için evlilik yıl dönümlerinde bu yemeği yapabilir.Tarifi sonunda ekledim hoş bir süpriz yapmak için güzel bir tarif. Hanıml...