Pembe Terasda Ara

10 Mayıs 2024

Büyük Diyet Programlarına Gerek Yok

Günümüzde sağlıksız gıdalar yiyerek aşırı kilolar alarak hastalanan insanlarımız bir çok hastalığa yakalanıyor .Ayrıca zayıflama konusunda  da bir çok tuzağa düşüyor yanlış ilaçlar sonucu hayatlarını kaybediyorlar
Televizyondaki doktorlar tarafından anlatılan gıdalar da zarar verebilir gıda kişiye özel olmalı . Mesela  metabolizması yavaş çalışan bir kişiye 2 litre su zarar verebilir midesine dokunabilir . Kişiler yemek konusunu kendine göre ayarlamalı . Halkımız bilinçli olması gerekiyor .
Peygamber Efendimiz (s.a.v) dediği gibi .''Biz acıkmadan yemek yemeyen bir kavimiz . Yemek yediğimizde doymadan kalkarız .
kaynak:    Şemsi Sarp

03 Mayıs 2024

Gözaltı Morluklarını Hafifletmak İçin Tavsiyeler

Fizyolojik nedenler arasında vücudun fazla su tutması veya su kaybı, aşırı tuz tüketimi, sigara içmek, kalp hastalıkları, böbrek ve karaciğer hastalıkları birinci sırada yer alır.Tabii uykusuzluk, kansızlık ve demir eksikliği gibi sorunların tümü, gözaltındaki lekelerle kendini gösterir.Bu nedenle gözaltı morluklarını tam olarak geçiremesekte hafifletebiliriz.

Önlemler neler?


 Bu koyu halkaları kısmen düzelten, artmasını önleyen bazı çareler var. Her şeyden önce, vücudunuzu susuz bırakmayın. Sonra son derece hassas olan göz çevresini güneşten koruyun, uykunuza özen gösterin, yüzünüzü soğuk su ile yıkayın, tuzu azaltın, bol bol balık, sebze ve meyve tüketin. 

Üzüm çekirdeği extresi, C vitamini ve diğer antioksidanlar kılcal damarların güçlenmesine ve cildin gelişmesine yardımcı olur. Bunlardan yararlanın. Tedavi şekilleri Gözaltı morluklarına salatalık ya da patates halkalarının veya çay kompreslerinin iyi geldiğini çoğumuz biliyoruz.
Size tavsiye bu malzemeleri poşetle değil taze olarak ve buzdolabında soğutarak uygulayın. K ve C vitamini içeren göz çevresi kremleri kullanın.

Gözaltı morlukları için bitkisel tedaviler: Papatya çayı ya da lavanta çayını soğutun. 2 parça pamuğu çaya batırıp elinizle sıkın. Göz kapaklarınıza uygulayın. ayrıca muhakkak 25 yaşından itibaren göz çevresi için krem kullanılması gerekir.
Avokado yağı Bunun yanısıra her zaman tercihim olan doğal bakım önerim ise göz çevresi için avakado ve buğday yağıdır. 

Bu karışımı dıştan içe doğru hareketlerle ve çok nazik bir şekilde göz çevresine sürmelisini. 
Onun dışında yoğurdun suyunu düzenli olarak sürmek, elma kabuğu koymakta faydalıdır. Ebegümeci terapisi Bir tutam taze ebegümeciyi havanda ezin, içine bir elmanın suyunu ekleyin. Karışımı gazlı bez arasına koyup, göz çevrelerinizde 20 dakika bekletin. Bir de bol bol maydanoz ve taze nane tüketin.  

Rezene terapisi Bir bardak kaynatılmış rezene çayını soğutun. 2 parça pamuğu çaya batırıp göz kapaklarınıza yerleştirin ve 15 dakika bekleyin. Elma terapisi Elmayı rendeleyip suyunu sıkın. İçerisine bir tatlı kaşığı Türk kahvesi koyup gazlı bezin arasına yerleştirip sorunlu bölgelere uygulayın. Bu uygulamayı haftada üç gün tekrarlayın. Ancak bu bir sağlık sorunu da olabilir.

Bu yüzden doktora görünmenizde fayda var. Zambak kürü Zambak, papatya, ıhlamur ve lavanta çaylarıyla yapılan güzellik kürleri gözlerdeki yorgunluk , şişlikleri ve morarmaları gideriyor. Bunun için örneğin bir tutam ıhlamuru 1 çay fincanı kaynar suya ilave edip 10 dakika bekletin. Süzüp soğumaya bırakın. 2 makyaj pamuğunu çaya batırıp göz kapaklarınıza uygulayın. 10 dakika bekleyip, yıkayın.

Perhiz Yapmadan Nasıl Zayıflarım?

Öncelikle sağlıklı beslenmek diye klasik bir sözle başlamak gerekirse , pehriz diyet yapmadan zayıflamak mümkün

  Bazı günler aşırı yorgun hissederiz kendimizi böyle günlerde vücudumuzda hissettiğimiz enerji düşüklüğünün sebebi beslenme olabilir . Ağrı sızı yoksa vitaminli gıdalarla kendimizi besleyerek enerjimizi artırabiliriz . Kahvaltıdan önce ılık su içerek midemizi yemeye uygun hale getirebiliriz . Ilık suyun iç organlarımıza faydası vardır. Beslenmeye geçmeden önce üç beyazdan uzak durmak öncelikli görevimiz olmalı  çünkü bunlar metabolizma üzerinde olumsuz etkiler yaratır .

        Dengeli beslenmeyi bir görev bilip her zaman ona göre davranmalı . Özellikle besin piramidini örnek alıp sofralarımızı ona göre hazırlamalıyız .Nasıl üç beyazdan uzak durmamız gerekiyorsa Aşırı yağlı yemeklerde yapmamalıyız . 


       Nasıl şeker vücudumuzda birikime neden oluyorsa yağ da aynı Şekilde  olur .  Özellikle yaptığımız hatalar arasında bir yemek hazırlarken yağı fazla ekleyip bir de et kullanıyorsak bir de besin değeri yüksek kuru fasulye kattıysak yemeğimiz aşırı besleyici olur . 


   Vücudumuza mutlaka ağır gelecektir . Bence kuru fasulye yemeğine et katmaya gerek yok çünkü kuru fasulye zaten yüksek miktarda protein barındırmakta . Önemli hatalardan biri de düğün yemeği yapar gibi her gün yağlı yemek yapmamız . 

           Böyle beslenmek hem yaşlanmaya hem de hastalanmaya neden olur .


      Organlarımız büsbütün yorulur . Türk mutfağında tencere yemekleri büyük yer almakta olduğu kadar metabolizma İçin de faydalıdır . Tencere yemeği yaparkende abartmamak yağı eti kıvamında eklemek önemlidir.


      Özellikle eti her gün değil haftada iki defa  tüketmeli oda kişinin el boyutunda olmalı . Fazla et tüketilirse diğer besinleri yanında tüketmek zorlaşır yada kişinin canı çekmez bu da kötü bir alışkanlık olur . Bir birey etin yanında hem sebze hemde salata tüketmek zorundadır . Yoksa sağlıklı beslenmiş olmaz . Bazen kahvaltıda peyniri fazla tüketiriz ve o günün proteinini almış oluruz ve öğlende et yiyecek olursak proteini katlamış oluruz bir de evde oturan veya fazla hareket etmeden çalışıyorsak organlara yük yüklemiş oluruz .


       Beslenme yemek yemek için yemek yemek değildir yemek yemek bir sanattır . Tabağınızı bir doğa tablosu gibi hazırlayın besin piramidinde olan tüm renkler olsun .


Kaynak: Şemsi Sarp