Fizyolojik nedenler arasında vücudun fazla su tutması veya su kaybı, aşırı tuz tüketimi, sigara içmek, kalp hastalıkları, böbrek ve karaciğer hastalıkları birinci sırada yer alır. Tabii uykusuzluk, kansızlık ve demir eksikliği gibi sorunların tümü, gözaltındaki lekelerle kendini gösterir. Bu nedenle gözaltı morluklarını tam olarak geçiremesekte hafifletebiliriz. Önlemler neler?
14 Haziran 2023
Gözaltı morluklarını hafifletmak için uygulamalar
Kuru Soğanın Sağlığımıza Faydaları Nedir?
Soğanda bol miktarda A, B ve özellikle C vitamini, bol fosfor, iyot, silis, kükürt gibi vücuda çok faydalı maddeler, antibiyotik vazifesi gören esanslar ve hazım arttırıcı fermentler bulunduğunu kaydeden uzmanlar, kalp ve prostat bozukluğu, pankreas tembelliği (şekerliler), sinir zafiyeti, romatizma, cilt hastalıkları, cinsel iktidarsızlık, mide zayıflığı gibi hastalıklarda çok fayda verdiğini, bol idrar söktürdüğünü ve vücutta birikmiş su ve üreyi dışarı attığını bildiriyor. Soğanın, vücuttaki fazla tuzu da dışarı attığını belirten uzmanlar, pankreası çalıştırarak insülin ifrazatını arttırdığını ve kanda şeker seviyesini düşürdüğünü kaydediyor. Fazla soğan yenen ülkelerde kanserin nadir görüldüğünü ve o ülke halkının uzun yaşadığını ifade eden uzmanlar, soğanın, karaciğeri ve bağırsakları dezenfekte edip zehirlerini temizlediğini ve gıdaların orada vücudu zehirlemesini önlediğini, bağırsak kurtlarını döktüğünü bildiriyor. Uzmanlar, ağızda soğan kokusunu gidermek için yemekten sonra biraz ekmek kabuğu veya maydanoz çiğnenmesinin yeterli olduğunu söylüyor. Uzmanlar ayrıca, soğanın patateslerden ayrı, kuru, soğuk bir yere kaldırılması gerektiğini, çünkü soğan ve patatesin birbirini etkilediğini ve soğanın, patateslerden salınan nemle yumuşadığını hatırlatıyor. Soğan, salataların yanı sıra çeşitli yemeklere, krem peynirlere ve hamburgerlere katılır, çorba ve yahni gibi sevilen yemekleri yapılır. Mutfakların vazgeçilmez bir öğesidir.
BESİN DEĞERLERİ 100 gr. çiğ (pişirilmemiş) kuru soğanın içerdiği besin değerleri şunlardır: 38 kalori; 1,5 gr. protein; 9 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,1 gr. yağ; 0,6 gr. lif; 56 mgr. fosfor; 27 mgr. kalsiyum; 0,5 mgr. demir; 10 mgr. sodyum; 157 mgr. potasyum: 12 mgr. magnezyum; 40 IU A vitamini; 0,03 mgr. B1 vitamini; 0,04 mgr. B2 vitamini; 0,2 mgr. B3 vitamini: 0,l mgr. B6 vitamini: 10 mcgr. folik asit: 10 mgr. C vitamini ve 0,3 mgr. E vitamini. Yeşil soğanın bazı besin değerleri kuru soğandan daha yüksek, bazıları da daha düşüktür. Yeşil soğanın besin değerleri şöyle sıralanabilir: 45 kalori; 10,5 gr. protein; 1 gr. karbonhidrat; yağ ve lifi eser miktarlarda; 40 mgr. kalsiyum; 5 mgr. sodyum; 231 mgr. potasyum; 20 IU A vitamini ve 25 mgr. C vitamini.
SAĞLIĞIMIZA YARARLARI Yukarıda sayılan önemli besin değerlerinin yanı sıra; o Soğan, bedenin savunma sistemini güçlendirir: Soğuk algınlığı, öksürük, bronşit ve gastrit gibi enfeksiyon hastalıklarına iyi gelen ve geleneksel olarak bu nedenle tüketilen bir besindir. o Soğan, yağlı yemeklerin yenmesinden sonra bedende kolesterol yükselmesi ve kanın pıhtılaşması olaylarını önler: Çok fazla yağlı yemek yiyen kişilerde meydana gelen bu gibi sakıncalı durumlar, yemeklerde bol soğan bulunması halinde ortadan kalkar. o Soğan bedende bulunan kötü kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürür, ama iyi kolesterol düzeyini artırır. o Bol bol soğan yemenin, bedenin kansere yakalanması rizikosunu azalttığı savunulmaktadır. o Son zamanlarda yapılan bazı bilimsel araştırmalara göre, soğanın kalbi güçlendirdiği ve koroner damarları genişlettiği ileri sürülmektedir. o Soğan idrar söktürücüdür: Bu etkisiyle bedendeki toksinlerin atılmasına ve kanın temizlenmesine yardımcı olur. o Soğan midevidir: iştahı açar ve sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca müshil etkisi de vardır. lezzetvadisi.com
01 Mart 2023
Zıpçıktı (Yağmur Zambağı) Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılır ?
İnsana neşe veren mutluluk kaynağı pembe Zıpçıktı Çiçeği aslında bahçe ve doğal ortamında yetişen bir çiçektir
Zıpçıktı soğanlı bir bitkidir ve ekilen soğanlar sonucu çoğalarak ürer.Çiçek açtıktan sonra yanında sürgün verir .
Lezzetli Kaşarlı Mantarlı Tavuk Budu
Hanımlar Beyleri için evlilik yıl dönümlerinde bu yemeği yapabilir.Tarifi sonunda ekledim hoş bir süpriz yapmak için güzel bir tarif. Hanıml...
-
Her konuda Google amcayı suçlamamız azımsanmayacak boyutta arada kendimizi de suçlasak kendimizi bazı konularda terbiye edebiliriz. İ...
-
Aşırı titiz annelerimiz aslında çocuklarını çok düşündükleri için çok fazla deterjan kullanarak aşırı derecede temizlik yapıyorlar . ...
-
Bazı günler aşırı yorgun hissederiz kendimizi böyle günlerde vücudumuzda hissettiğimiz enerji düşüklüğünün sebebi beslenme olab...
-
İstanbul İstanbul olalı böyle çile yaşamamıştı ne diyelim çiçeği burnunda belediye başkanı her gün tatile çıkınca olur böyle şeyler. İstanb...
-
İnternet doğru kullanıldığı zaman faydalı yanlış kullanıldığında zararlı herkesin bildiği gibi . Faydalı bir çok nesne var iken insanoğlunun...
-
Fizyolojik nedenler arasında vücudun fazla su tutması veya su kaybı, aşırı tuz tüketimi, sigara içmek, kalp hastalıkları, böbrek ve karaciğe...
-
Sarp Ajans Kocaeli İnönü mah. Gençlik cad. Gebze/Kocaeli Bizimle İletişime Geçin Sorularınız mı var? Önerileriniz mi? Hizmetlerimizle ilgil...
-
Yozgat tarihiyle doğasıyla temiz havasıyla çok özel bir şehirdir. Yozgat'ın silueti gerçekten çok şahane özel . Çam ağaçlarının görümüy...
-
Cildimiz yaz kış derken yıpranıyor Banyo yaparak dinlenin Malzemeler: Taze nane tuz Hazırlanışı: Yarım litre suyu kaynatın ve içine ...
-
Bilge kadın: Cilt lekelerini önleyici ekmek maskesi : Cilt lekelerinin oluşması İçin bir çok faktör var sadece güneş ile alakalı değil iç o...